computer-repair-london

prosés réduksi PCB

Dina sajarahna, métode réduksi, atawa prosés etching, dikembangkeun engké, tapi kiwari éta paling loba dipaké.Substrat kedah ngandung lapisan logam, sareng nalika bagian anu teu dihoyongkeun dipiceun, sadayana anu tinggaleun nyaéta pola konduktor.Ku nyitak atanapi motret sadaya tambaga anu kakeunaan sacara selektif dilapis ku masker atanapi inhibitor korosi pikeun ngajagi pola konduktif anu dipikahoyong tina karusakan, teras laminates atanapi lambaran tambaga anu dilapis ieu disimpen kana alat etching anu sprites agén etching dipanaskeun kana permukaan piring.Agen etching sacara kimiawi ngarobih tambaga anu kakeunaan janten sanyawa larut dugi ka sadaya daérah anu kakeunaan larut sareng teu aya tambaga anu tinggaleun.A remover pilem ieu lajeng dipaké pikeun kimiawi nyabut pilem, nyoplokkeun inhibitor korosi sarta nyésakeun ukur pola tambaga.The cross-bagian tina konduktor tambaga téh rada trapezoidal, sabab sanajan laju etching nangtung geus maksimal dina rarancang semprot etching dioptimalkeun, etching masih lumangsung duanana handap sarta gigir.Konduktor tambaga anu dihasilkeun ngagaduhan témbok sisi miring anu henteu idéal, tapi tiasa dianggo.Aya ogé sababaraha prosés fabrikasi grafis konduktor séjén anu tiasa ngahasilkeun sidewalls nangtung.

Métode réduksi nyaéta selektif nyabut bagian tina foil tambaga dina beungeut laminate clad tambaga pikeun ménta pola conductive.Pangurangan mangrupikeun metode utama pikeun ngahasilkeun sirkuit cetak ayeuna.Kauntungan utama nyaéta prosés dewasa, stabil sareng dipercaya.

Métode réduksi utamana dibagi kana opat kategori ieu:

Percetakan layar: (1) diagram sirkuit desain upfront anu hadé dilakukeun kana topéng layar sutra, layar sutra henteu peryogi sirkuit dina bagian bakal katutupan ku lilin atanapi bahan tahan cai, teras nempatkeun topéng sutra dina PCB kosong di luhur, dina layar moal etched on besmear deui protectant, nempatkeun papan circuit dina cairan etching, teu bagian tina panutup pelindung bakal korosi, tungtungna agén pelindung.

(2) produksi percetakan optik: diagram sirkuit design upfront alus dina pervious kana topeng pilem lampu (pendekatan pangbasajanna nyaéta ngagunakeun printer dicitak slides), janten bagian tina percetakan warna opaque, teras coated kalawan pigmén lampu-sénsitip on kosong. PCB, bakal nyiapkeun pilem alus dina piring kana mesin paparan paparan, nyabut pilem sanggeus circuit board kalawan pamekar tina tampilan grafis, tungtungna mawa dina etch circuit.

(3) Produksi ukiran: bagian-bagian anu henteu diperyogikeun dina garis kosong tiasa langsung dipiceun ku ngagunakeun ranjang tumbak atanapi mesin ukiran laser.

(4) Percetakan transfer panas: Grafik sirkuit dicitak dina kertas transfer panas ku printer laser.The grafik sirkuit tina kertas mindahkeun ditransferkeun ka plat clad tambaga ku mesin percetakan mindahkeun panas, lajeng sirkuit ieu etched.


waktos pos: Nov-16-2020