computer-repair-london

Prinsip dasar perenah komponén PCB

Dina prakték desain jangka panjang, jalma parantos nyimpulkeun seueur aturan.Lamun prinsip ieu bisa dituturkeun dina rarancang circuit, éta bakal mangpaat pikeun debugging akurat tina software kontrol circuit board sarta operasi normal tina sirkuit hardware.Kasimpulanana, prinsip-prinsip anu kedah dilaksanakeun nyaéta kieu:

(1) Dina hal tata perenah komponén, komponén anu aya hubunganana kedah ditempatkeun sacaket mungkin.Contona, generator jam, osilator kristal, input jam tungtung CPU, jeung sajabana, anu rawan ngahasilkeun noise.Nalika disimpen, aranjeunna kedah disimpen langkung caket.

(2) Coba masang kapasitor decoupling gigireun komponén konci kayaning ROM, RAM na chip séjén.Titik-titik di handap ieu kedah diperhatoskeun nalika nempatkeun kapasitor decoupling:

1) Input kakuatan tungtung circuit board dicitak ieu kabeungkeut ka kapasitor electrolytic ngeunaan 100uF.Upami volume ngamungkinkeun, kapasitas anu langkung ageung bakal langkung saé.

2) Sacara prinsip, hiji kapasitor chip keramik 0.1uF kudu ditempatkeun gigireun unggal chip IC.Lamun celah tina circuit board teuing leutik pikeun ditempatkeun, 1-10uF tantalum kapasitor bisa ditempatkeun sabudeureun unggal 10 chip.

3) Pikeun komponén kalawan kamampuhan anti gangguan lemah sareng komponén gudang kayaning RAM na ROM kalawan variasi arus badag nalika mareuman, decoupling kapasitor kudu disambungkeun antara garis kakuatan (VCC) jeung kawat taneuh (GND).

4) Kalungguhan kapasitor teu kedah panjang teuing.Khususna, kapasitor bypass frekuensi tinggi henteu kedah mawa lead.

(3) Panyambungna umumna disimpen dina ujung circuit board pikeun mempermudah instalasi tur wiring gawé balik.Upami teu aya jalan, éta tiasa ditempatkeun di tengah papan, tapi cobian ulah ngalakukeunana.

(4) Dina perenah manual komponén, genah tina wiring kudu dianggap sajauh mungkin.Pikeun daérah anu langkung seueur kabel, rohangan anu cekap kedah disisihkeun pikeun ngahindarkeun halangan kabel.

(5) Sirkuit digital sareng sirkuit analog kedah disusun di daérah anu béda.Upami mungkin, jarak antara 2-3mm kedah pas pikeun ngahindarkeun gangguan silih.

(6) Pikeun sirkuit dina tekenan luhur sarta low, spasi leuwih ti 4mm kudu sisihkan antara aranjeunna guna mastikeun reliabiliti insulasi listrik cukup tinggi.

(7) Tata perenah komponén kudu rapih tur geulis jéntré.


waktos pos: Nov-16-2020