computer-repair-london

Komponén PCB

1. Lapisan

Papan lapisan dibagi kana lapisan tambaga jeung lapisan non-tambaga, ilahar ceuk sababaraha lapisan dewan pikeun nembongkeun jumlah lapisan lapisan tambaga.Sacara umum, hampang las sareng garis disimpen dina palapis tambaga pikeun ngalengkepan sambungan listrik.Tempat karakter déskripsi unsur atawa karakter komentar dina palapis non- tambaga;Sababaraha lapisan (saperti lapisan mékanis) dipaké pikeun nempatkeun informasi indicative ngeunaan pembuatan dewan jeung métode assembly, kayaning garis dimensi fisik dewan, dimensi nyirian, data data, ngaliwatan informasi liang, parentah assembly, jsb.

2. Ngaliwatan

Ngaliwatan liang mangrupa salah sahiji bagian penting tina multilayer PCB.Biaya pangeboran liang biasana 30% ka 40% tina biaya papan PCB.Pondokna, unggal liang dina PCB bisa disebut ngaliwatan-liang.Ti sudut pandang fungsi, ngaliwatan-liang bisa dibagi jadi dua kategori: hiji dipaké salaku sambungan listrik antara unggal lapisan;Anu kadua dianggo pikeun ngalereskeun atanapi milarian alat.Dina watesan prosés téhnologis, liang umumna dibagi kana tilu kategori, nyaeta, buta via.Dikubur via na ngaliwatan via.

3. Pad

Pad dipaké pikeun komponén las, merealisasikan sambungan listrik, ngaropéa nu pin komponén atawa pikeun ngagambar kawat, garis nguji, jsb Numutkeun jenis pakét komponén, Pad nu bisa dibagi jadi dua kategori: jarum sisipan pad na permukaan. patch pad.Pad sisipan jarum kedah dibor, sedengkeun permukaan patch henteu kedah dibor.Plat las komponén tipe jarum-inserting diatur dina multi-lapisan, sarta plat las komponén tipe SMT permukaan diatur dina lapisan sarua jeung komponén.

4. Lacak

Kawat pilem tambaga nyaéta kawat dijalankeun dina PCB sanggeus plat tambaga clad diolah.Ieu disebut kawat pikeun pondok.Hal ieu umumna dipaké pikeun ngawujudkeun sambungan antara hampang sarta mangrupa bagian penting tina PCB.Sipat utama kawat nyaéta lebarna, anu gumantung kana jumlah arus anu dibawa sareng ketebalan foil tambaga.

5. Paket komponén

pakét komponén hartina las komponén sabenerna kana circuit board ngarah pin kaluar.Lajeng bungkusan tetep jadi sakabeh.Jenis enkapsulasi umum nyaéta enkapsulasi plug-in sareng enkapsulasi anu dipasang di permukaan.


waktos pos: Nov-16-2020